Intro

Ik ben Els van den Berk, ben 64 jaar oud, gehuwd en woon in Geffen, Noord Brabant.

In 1950 ben ik als peuter met mijn ouders en twee broers naar Australia geëmigreerd. Engels is daardoor mijn moedertaal. Vele jaren heb ik op boerderijen gewoond en gewerkt. Reeds jong behoorde de verzorging van melkkoeien en andere vee tot mijn taak. Natuurlijk was er voldoende ruimte op de boerderij voor mijn eigen hobby: het houden van o.a geiten, katten, duiven, schapen, kippen en ganzen.

In 1965, op 17 jarige leeftijd, ben ik met mijn ouders teruggegaan naar Nederland. Dit was erg zwaar, er was een enorm verschil tussen beide culturen.

Rond 1995 zag ik voor het eerst een ocicat op een show in Utrecht. Ik was er helemaal weg van. De vacht met spots was het eerste dat mij aantrok, de slanke vorm en uitstraling, geweldig. Het karakter van de Ocicat leerde ik later kennen toen ik mijn eigen ocicats had.

In 1997 kocht ik mijn eerste Ocicat kitten Escoburg's Annastatia (Stacey) van Kees en Trudy Cooremans, Escoburgs Cattery te Breda. Van Kees en Trudy heb ik veel geleerd over de Ocicats en ben vaak met hen op shows geweest.

Op 27 februari 2000 kreeg Stacey 2 kittens: Yindi, chocolate spotted en T’Shinta, lilac spotted, twee vrouwtjes.

Zo is mijn cattery Goobita Yangatin Ocicats ontstaan. Goobita Yangatin (Aboriginal woorden) betekent, small wild cat: kleine wilde kat.
Sinds het eerste nestje hebben al mijn kittens Aboriginal namen gekregen.

Cardo, een cinnamon spotted kater is op dit moment mijn dekkater. Sinds kort is mijn cattery uitgebreid met een toekomstige dekkater Za-Zu, een black zilver spotted F3 katertje van 6 maanden.

Poes Bubbles, black zilver spotted is de trots van mijn cattery.

Haar dochter Enca, chocolate zilver spotted heeft op 30 maart 2012 3 kittens gekregen en heeft zich ontwikkeld tot een mooie poes en goede moeder. Dan is er nog Yindi, het kitten uit het eerste nest die nu 12 jaar oud is.

Mijn Oci’s groeien op met Pundy een Jack Russel en Kami een Chuhuahua. Dit is echt leuk om te zien. Vanaf de geboorte worden de kittens aan de honden voorgesteld. Dit gaat prima. Het houden van Ocicats is voor mij een fijne hobby. Per jaar heb ik gemiddeld twee nestjes kittens, ze worden natuurlijk in huiselijke kring grootgebracht. De verzorging van kittens is altijd verrassend, ieder nestje en moeder is weer anders. Door de jaren heen zijn veel kittens geboren, maar helaas zijn ook een paar van mijn Ocicats overleden.

Vele bijzondere verhalen zijn er te vertellen over o.a. Ruby die een dag na de bevalling overleed en 7 kittens achterliet. Een leuk verhaal betreft NA-VO een broer van Enca die voor zijn eerste verjaardag een CFA titel Grand Premiership heeft gehaald!

U kunt mij bereiken op telefoonnummer: 073-5321961, mobiel 06-33901211
of mailen via de contact link.

Naar het begin van de pagina

Copyright | Goobita Yangatin Ocicats | 2000-2018