DE OCICAT

De Ocicat is een vrij nieuw ras en ontwikkeld in de U.S.A. De eerste spotted Ocicat werd geboren uit een Abessijn en een Siamees. De fokster begon aan een gerichte opbouw van een nieuw ras. Voor de basis hiervan gebruikte ze de Abessijn, Siamees en de American Shorthair.

Abessijn

Siamees

American Shorthair

Abessijn
Siamees
American Shorthair
Het laatste ras bracht het zilver mee en is door zijn zware botstructuur verantwoordelijk voor de grootte en het opvallende gewicht van de huidige Ocicat. In 1966 mochten de Ocicats bij de C.F.A. worden geregistreerd, maar pas in 1987 kreeg het nieuwe ras kampioenstatus en werd erkend in 12 kleuren. Alleen het tabby spotted patroon is erkend showexemplaar. De FIFE volgde in 1992 met de erkenning van het ras, dit dankzij een aantal Europese fokkers, die een aantal katten uit de U.S.A. hadden geimporteerd.

De volgende kleuren zijn erkend: Tawny(zwart) spotted, Chocolate (bruin) spotted, Cinnamon (kaneel) spotted, Blue spotted, Lilac spotted, Fawn spotted en verder de zilvers met dezelfde kleuren. In totaal dus 12 kleuren.
De Ocicat is een vrij grote kat met het karakteristieke spotted patroon. Ze zien er uit als wilde katten, atletisch en gespierd. De spots hebben de grootte en vorm van een duimafdruk en moeten zoveel mogelijk goed verdeeld zijn over het lichaam.
De poezen wegen gemiddeld 3,5 tot 5 kg, de katers kunnen tussen de 6 en 8 kilo wegen. De Ocicat ziet er elegant en slank uit, maar tilt men hem op, dan is hij verrassend zwaar. De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. Het karakter van de Ocicat is bijzonder. Ze zijn trouw aan hun baasje, intelligent en op mensen gericht. Ze zijn actief, speels en nieuwsgierig, maar hebben de gewoonte diep na te denken voor ze in actie komen.
In de Ocicat vind de eigenaar een bijzonder trouwe vriend.

De Ocicat

Op de foto mijn: Withywindel's Bubbling, Bubbles, geb. 2-04-2007.
Een prachtige chocolate zilver tabby spotted poes
 
Copyright | Goobita Yangatin Ocicats | 2000-2018